Mopoautohaaste tuo näkyvyyttä 8-tien nelikaistaistamiselle

Kasitien Turku-Pori-yhteysvälin nelikaistaistaminen on tapetilla Lounais-Suomen elinkeinoelämän positiivisen kehityksen yhteydessä.

Kasitien jouduttamisesta nelikaistaiseksi halutaan myös kaikkia kansalaisia puhutteleva ilmiö – yhtenä keinona adressin kerääminen päättäjille. Adressin keruulle haetaan nyt lisänäkyvyyttä ma 8.4. klo 7.30 Rauman ja Porin toreilta käynnistyvällä mopoautotempauksella, johon on haastettu mukaan eduskuntavaaliehdokkaita eri puolueista.

Kampanjan moottoreina toimivat Rauman ja Porin Nuorkauppakamarit.

– Rauman ja Porin välisellä tieyhteydellä erilaisten ajoneuvojen ja ajonopeuksien aiheuttamat ristiriidat ovat jokapäiväisiä. Tempauksen päätavoite on kiinnittää huomio siihen, että Lounais-Suomessa on elämää, vahvoja vientiyrityksiä, joille saavutettavuus on elintärkeää, nuorta tulevaisuususkoa ja – uskokaa tai älkää – huumorintajua. Tämä vastaiskuna viime aikojen negatiivisille uutisoinneille mm. väestönkehityksen ennusteiden osalta. Väestöennusteita vastaan, kasitie kuntoon ja Satakunta nousuun, luonnehtii tempauksen pääviestejä projektin vetäjä Tiina Hämäläinen Rauman Nuorkauppakamarista.

Tempauksessa lähdetään liikkeelle mopoautoilla Rauman ja Porin toreilta. Kyytiin tulee ennakkoluulottomia kansanedustajaehdokkaita niin meno- kuin paluumatkoille. Nyt jo varmistuneita kuskin apureita ovat Rauman seudulta Emin Karaca (KOK), Vesa Jalonen (KESK), Kalle Leppikorpi (SD), Matias Marttinen (KOK) ja Porin suunnasta Jouni Lehtimäki (KOK).

Mopoautot suuntaavat molemmilta lähtöpaikoilta Eurajoen K-Marketille, jossa kansanedustajaehdokkaille ja median edustajille on lyhyt tietoisku n. klo 8.30 liittyen Lounais-Suomen kasvuun, saavutettavuuteen ja tärkeisiin kehityskohteisiin. Kuskeina ovat Rauman Nuorkauppakamarista Jani Haapasalo ja Porin Nuorkauppakamarista Sofia Pajunen.

Taustatukena adressin keruulle on virallisempi vaikuttamisryhmä, VT8-valtuuskunta, johon kuuluvat yhteysvälin kunnat, maakunnat, satamat ja kauppakamarit. Adressia allekirjoittamaan haastetaan laajasti myös Lounais-Suomen elinkeinoelämän edustajia.

Adressiin: https://response.questback.com/isa/qbv.dll/ShowQuest?QuestID=5309885&sid=J7R1KRE5PC

Lounais-Suomen elinkeinoelämällä menee nyt ennätyksellisen lujaa. Tarvitaan sujuva, turvallinen ja moderni pääväylän Turusta Poriin, jotta hyvä draivi ei pääse hyytymään saavutettavuuden tai logististen haasteiden takia. Toimitusketjut, satamaverkosto, tulevaisuuden liikennemuodot sekä työssäkäynti- ja palveluliikenne – kasitiehen panostamiselle on monia perusteluita.

https://www.facebook.com/kasineli/

Tapahtumapaikat:

Rauman startti torilta klo 7.30 lähtien

Porin startti torilta klo 7.15 lähtien

Tietoisku kansanedustajaehdokkaille ja median edustajille Eurajoen K-Marketilla noin klo 8.30–9.00

« takaisin listaukseen