Mitä valiokunnissa tehdään ja mikä ihmeen varjohallitus?

Mitä valiokunnissa tehdään ja mikä ihmeen varjohallitus?

Rauman Nuorkauppakamarin jäsenet ovat voineet jo vuosia osallistua Rauman Kauppakamarin toimintaan aivan sen ytimessä – valiokunnissa. Mitä valiokunnissa tehdään ja miksi olisi jatkossakin hienoa nähdä siellä JC-väkeä? Näihin kysymyksiin pyrin tiistaisen iltayön kirjoittelutuokion kautta vastaamaan.

Kauppakamarin seitsemän valiokuntaa ovat muodostuneet aikojen saatossa keskeisten teemojen tai verkostojen ympärille. Valiokunnissa on yhteensä noin 120 luottamushenkilöä ja ne kokoontuvat 3-4 kertaa vuodessa (kokouksia on yhteensä noin 25 vuodessa!). Jokaisella tapaamisella on oma teemansa – lähiaikoina puhuttaneita aiheita ovat olleet esimerkiksi tekoäly, Rauman kauppakeskus & keskusta-alue, VT8:n nelikaistaistaminen, henkilöjunaliikenne, osaavan työvoiman saatavuus, seudun vetovoimaisuus, brexit ja median murros. Lisäksi lähes poikkeuksetta kokouksella on isäntänä jokin paikallinen yritys tai organisaatio, johon päästään kokouksen myötä tutustumaan.

Itse näen, että valiokuntatyö on Kauppakamarin keskeisintä tekemistä. Kauppakamarin voimana on edunvalvonnan monipuolisuus ja vaikuttavuus. Valiokunnissa koottuja elinkeinoelämän näkemyksiä viedään eteenpäin kunta-, maakunta- ja valtiotason päättäjille ja viranomaisille.

Valiokunnat toimivat alustana yritysten väliselle verkostoitumiselle ja yhteistyölle. Valiokunnista onkin tämän kevään aikana syntymässä muun muassa KV-klubitoimintaa ja Rinki-toimintamalli yritys-oppilaitosyhteistyöhön. Lisäksi tietysti yritysten yhteinen kesärekrykamppis HesaÄijä keulakuvanaan. Sen voi toki todeta, että kaikissa näissä konkreettisissa toimintamalleissa on moottoreina entiset nuorkauppakamarilaiset.

Nuorkauppakamarin valiokunnissa olevat jäsenet on nyt koottu yhteen ”varjohallitukseen”, joka kevään aikana tulee miettimään skenaarioita seudun elinkeinoelämästä 10 vuoden päässä. JC:läiset ovat erittäin tervetulleita kauppakamarin toimintaan – tuoreita ajatuksia ja ”kyllä onnistuu” -asenteella olevia ihmisiä tarvitaan uudistamaan seudun elinkeinoelämää.

Rohkeasti vaan hakemaan jälleen paikkaa – sen aika on lokakuussa 2019!

INFO:

Luottamushenkilökyselyn tulokset kertovat, että Rauman Kauppakamarin valiokuntatyöhön ollaan tyytyväisiä (ka. 4,2 asteikolla 1-5)

Rauman Kauppakamarin valiokunnat ja niiden tämänhetkiset JC-jäsenet:

» HR- ja koulutusvaliokunta (Ainomaija Kylänpää)
» ICT-valiokunta (Melisa Haahtinen)
» Teollisuusvaliokunta (Virpi Autio)
» Kauppa- ja palvelualojen valiokunta (Mika Suominen)
» Liikennevaliokunta (Johanna Lainio)
» Kansainvälistymisvaliokunta (Jere Lahdenperä)
» Pyhäjärviseudun paikallisvaliokunta (Tiina Hämäläinen)

– Riikka Piispa, Rauman Kauppakamarin toimitusjohtaja

« takaisin listaukseen