Toiminta

Rauman Nuorkauppakamari on jäsentensä johtajuus- ja työelämätaitojen kehittämisjärjestö. Jäsenistön koulutusten lisäksi kamarimme jäsenistö kehittää itseään sekä lähiyhteisöään erilaisissa antoisissa ja haastavissa projekteissa.

Rauman Nuorkauppakamari on arvostettu toimija talousalueellamme. Yksi merkittävä esimerkki tästä on Rauman kauppakamarin valiokunnissa toimiva "varjohallitus". Rauman Nuorkauppakamarin edustajat varjohallituksessa vuonna 2020 ovat: Hr- ja koulutusvaliokunta: Minna Lahtonen; ICT-valiokunta: Melisa Haahtinen; Kansainvälistymisvaliokunta: Iiro Ignatius; Kauppa- ja palvelualojen valiokunta: Leena Kujansuu; Liikennevaliokunta: Virpi Autio ja Teollisuusvaliokunta: Ida Thomsen.

Tunnetuimmat ja näkyvimmät projektimme ovat Urastartti, Rauma Race, Satamakäsikirja ja Joulupuu-keräys. Historiansa aikana kamarimme järjestämiä tapahtumia ja projekteja ovat olleet myös Neljällä kaistalla kestävään kasvuun -kasitiehanke yhdessä Porin Nuorkauppamarin kanssa, Rauman opaskartta, Kipparikampanja, Saaristolaistapahtuma, Tili-ja veropäivät, värityskirja koululaisille, Rauma Tunnetuksi, Lasten Festarit, I Sea Business-tapahtuma sekä Raumaneuvos-kaupunkipeli. Mikäli Raumaneuvos-kaupunkipelin ohjeet ovat menneet hukkaan, voit jatkaa pelinautintoja lukemalla pelisäännöt täältä: Pelisäännöt, Raumaneuvos-kaupunkipeli 

Yhdessä Satakuntaliiton sekä muiden Satakunnan alueen nuorkauppakamareiden kanssa kamarimme järjestää Satakunnan Vaikuttajakoulua. Satakunnan Vaikuttajakoulun tavoitteena on innostaa satakuntalaisia nuoria mukaan yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ja edunvalvontaan, lisätä heidän ymmärrystään päätöksentekojärjestelmistä sekä auttaa heitä verkostoitumaan.

Jäsenistöllensä Rauman Nuorkauppakamari järjestää mm. yritysvierailuja, KOLO-koulutuslounaita, johtajuuskahveja sekä kamaribastuja unohtamatta kamarimme historiassa perinteisiä Koliston kolopallo -kisaa, WDNB- (Wine, Dine, Learn & Bond) ja MPK (Maailman paras koulutuspäivä) -tapahtumia.

JCI-toiminnan luonteisiin kuuluu paikallisten haasteiden ja kehityskohteiden tunnistaminen sekä aloitteiden ja ratkaisuvaihtoehtojen luonti. Koronapandemian aikana Nuorkauppakamari näytti esimerkkiä olemalla mukana muun muassa Tue Raumalaista -lahjakorttikaupan ja Etävappu-tapahtuman järjestelyissä. Yksi aktiivinen kansalainen - ja nuorkauppakamaritoiminnan kohdalla ryhmä näitä henkilöitä voivat muuttaa maailmaa ja kehittää lähiyhteisöään. Ole aktiivinen kansalainen tänään.