4 ammatillista podcast-vinkkiä

4 ammatillista podcast-vinkkiä

Podcastit ja äänikirjat ovat lyöneet itseään läpi viimeisen vuoden-parin aikana. Eikä ihme, sillä kun asiaa voi kuunnella luureista vaikka lenkkeillessä, autoa ajaessa tai kaupassa ruokaostoksia tehden, on se ajankäytöllisesti todella tehokasta.

Suomen Nuorkauppakamareissakin astuttiin podcastien maailmaan, kun viime vuonna yksi JCI Finland Labsin projekteista haastoi jäsenistöä tekemään kamariaiheisia podcasteja. Podcast-tiimin projektipäällikkönä toimi Rauman Nuorkauppakamarin Maija Männistö.

Tiimin tuottamissa valmiissa podcasteissa käydään läpi muun muassa arvoja, hyvää koulutusta, koejäsenyyttä Nuorkauppakamarissa ja kamariharrastukseen liittyviä myyttejä.

Työhön, bisnekseen ja toimivaan arkeen liittyviä mainioita podcasteja riittää. Listasimme tähän muutamia kuuntelusuosituksia!

Ysistä viiteen

Miten omaa uraa voi ja kannattaa suunnitella? Miksi yrittäjyys pelottaa? Miten äitiys vaikuttaa urakehitykseen?

Podcastin aiheiden parissa keskustelevat omien sanojensa mukaan ”elämästä nautiskeleva toimistorotta Vivian ja yrittäjä sekä työnarkkari Nata”. Kahden nuoren ja sanavalmiin naisen podcast on aihekirjoiltaan laaja. Parasta antia ovat jaksot, joissa Vivian ja Nata ovat aiheesta täysin eri mieltä: keskustelua aiheesta käydään tuolloin monesta eri kulmasta, rakentavasti ja raikkaasti.

Melkein kaikki rahasta

Julia Thúrenin podcast ruotii rahaa, yrittämistä ja töissäkäyntiä monilta eri kanteilta. Jaksoissa on puitu niin asuntosijoittamista, vastuullista sijoittamista kuin vaikka palkankorotuksen pyytämistäkin.

Unelmaduunarit

Satu Rämön ja Hanne Valtarin podcast ruotii aiheissaan sitä, miten työelämästä voi saada arkisen puurtamisen sijaan enemmän oman unelmatyönsä kaltaista. Miten selvitä tilanteesta, jossa työt ovat Helsingissä, mutta koti Turussa? Miten omasta työelämästä voi tehdä parempaa?

Podcastia värittävät ajankohtaiset haastateltavat. Cheekin eli Jare Tiihosen kanssa pohditaan esimerkiksi kysymystä: Milloin on oikea aika lopettaa?

 

« takaisin listaukseen